وي افزود: با توجه به آسان شدن تجربه سفر، گردشگران ميتوانند در کشورهاي ديگر کيفيت خدمات را در واحدهاي گردشگري مثل اقامت در هتل، استفاده از خدمات آژانس مسافرتي و استفاده از وسايل حمل و نقل ريلي، زميني و هوايي تجربه کنند.
وي افزود: وقتي گردشگران در اين زمينه تجربهاي به دست ميآورند، انتظار و ذهنيتي در آنها ايجاد ميشود و کيفيت خدمات گردشگري در جمهوري اسلامي ايران و کشورهايي که به آنها سفر کردهاند را مقايسه ميکنند و ديگر ميدانند از يک هتل 5ستاره يا يک هتل 3 ستاره بايد چه سطحي از خدمات را انتظار داشته باشند.
عندليب با اشاره به استانداردهاي مراکز اقامتي در کشورهاي مختلف اظهار داشت: تعريف استاندارد به معناي تعيين کف و حداقل خدماتي است که ما ميتوانيم انتظار داشته باشيم و کشورهاي مختلف مانند مالزي، ترکيه و کره جنوبي که در صنعت گردشگري پيشرفته هستند و در طول سال تعداد زيادي گردشگر به اين کشورها مسافرت ميکند، در اين زمينه تجارب زيادي داشتهاند.
وي با تاکيد بر اهميت استانداردسازي در صنعت گردشگري کشور بيان کرد: خوشبختانه کارشناسان زحمات زيادي کشيدهاند، مطالعات زيادي انجام دادهاند و حاصل اين مطالعات، به طرح تطبيق استانداردهاي کيفيت خدمات گردشگري تبديل شده است.
اين استاد دانشگاه تصريح کرد: اين طرح در سال 1384 پس از مطرح شدن در شوراي عالي گردشگري در هيات وزيران به تصويب رسيد و ابلاغ شد.
مديرعامل شرکت تلاشگران انديشه کاراد با تاکيد بر پيشبينيهاي قانوني در اجراي اين طرح افزود: استناد طرح تطبيق به آييننامه اصلاح، تکميل و درجهبندي واحدهاي گردشگري برميگردد که بند 10 آن بر لزوم قرار گرفتن تمام واحدهاي متقاضي صدور و يا درخواست تمديد پروانه بهرهبرداري در چرخه طرح تطبيق استانداردها تاکيد دارد.
عندليب ابلاغ طرح تطبيق را مربوط به سال 84 دانست و بيان کرد: همزمان با ابلاغ اين طرح، شيوهنامهاي هم براي اجرايي شدن آن تهيه و بر اساس آن اجراي طرح تطبيق به عهده بخش خصوصي گذاشته شد.
وي 4 نوع واحد گردشگري را مشمول طرح تطبيق خواند و گفت: در حال حاضر با وجود فعاليت بيش از 13 نوع واحد گردشگري در کشور از جمله آژانسهاي مسافرتي، شرکتهاي تورگردان، مناطق نمونه گردشگري، هتلآپارتمانها، کمپينگها و بسياري از واحدهاي گردشگري فقط هتلها، مهمانپذيرها، مراکز پذيرايي بين راهي و مراکز اقامتي بين راهي در اين طرح مورد تطبيق قرار ميگيرند.
اين مقام مسوول تصريح کرد: همچنين بر اساس شيوهنامه طرح تطبيق استانداردهاي واحدهاي گردشگري، واحدهاي گردشگري از 3 جنبه (ساختمان و تاسيسات، ايمني و بهداشت خدمات، تجهيزات و نيروي انساني) از سوي 3 ارزياب که رشتههاي تحصيلي و تجارب کاريشان مرتبط با اين موضوعات است مورد ارزيابي قرار ميگيرند، علاوه بر اين که يک سرگروه ارزيابي هم اين 3 نفر را در عمليات ارزيابي هدايت ميکند.
ص/الف/ب/120
انتهای پیام/